Οι Πύλες Του Εξηγημένου

About Us

javascript button

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Πιο ζώα κι απ' τα ζώα




Είδα την παραπάνω φωτογραφία δημοσιευμένη σε μια σελίδα του facebook και πραγματικά ντράπηκα που θεωρούμαι νοήμον ον.
     Αυτό το σκυλάκι βρέθηκε παρατημένο σε μια χωματερή. Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς απο την εμφάνιση το συγκεκριμένο σκυλί φαίνεται να είναι αδέσποτο πρώτης γενιάς και όταν λέω πρώτης γενιάς εννοώ οτι δεν ήταν οι γονείς του αδέσποτα.
      Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια απο τις φιλοζωϊκές οργανώσεις, αλλά και απο απλούς πολίτες να στειρώσουν τα αδέσποτα, να μην γεννοβολάνε και γεμίζει η πόλη κτλ, όχι γιατί δεν θέλουν τα ζώα, αλλά γιατί δεν θέλουν αυτά τα ζώα να ταλαιπωρούνται, να υποσυτίζονται και να κακοποιούνται απο τον κάθε μαλάκα που το βλέπει στο δρόμο. 
ΑΛΛΑ, όσες στειρώσεις και να κάνεις, όσο και να ενημερώσεις τον κόσμο, απο την στιγμή που το μαλακισμένο λέει "μπαμπά θέλω να πάρω σκυλάκι", σόρρυ, δεν εννοώ το 8χρονο που θέλει όντως ζωάκι για να το αγαπήσει, μιλάω για το μαλακισμένο το 20χρονο που θέλει ζωάκι ράτσας για να λέει στις φίλες της "αχ κοίτα τι χαριτωμένο, 500 ευρώ το πήρα, τέτοιο έχει και η λέϊντη, ναι η γκάγκα" και μόλις μεγαλώσει λίγο και δε χωράει στο σπίτι το αφήνει δυο στενά πιο κάτω και έχουμε πολλές μα πολλές εικόνες σαν κι αυτή. 
Θες να πάρεις κατοικίδιο κυρά μου ?!! Πάνε μάζεψε ένα αδέσποτο. Θες να πάρεις ράτσα ?!! Βεβαιώσου οτι θα μπορείς να το κρατήσεις και όταν μεγαλώσει. Τα γλυκούλικα κουταβάκια καμιά φορά εξελίσσονται σε τερατώδη γερμανικά ποιμενικά πχ. Μετά δε μπορείς να το κρατήσεις για χ ψ λόγους?!! Δώσ' το σε ένα φίλο, σε ένα συγγενή. Δεν είναι λύση να τ' αφήνεις το ζώο στο δρόμο. Στη τελική ο σεβασμός προς τα ζώα είναι και δείγμα πολιτισμού και νοητικής ανωτερότητας... ξέρω ζητάω πολλά για κάποιους αλλά κάντε μια προσπάθεια...
Κρά κρά κρά !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου