Οι Πύλες Του Εξηγημένου

About Us

javascript button

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Kommissar R..



Δεν είμαι βέβαιος πως μου ήρθε το ερέθισμα να γράψω αυτό το άρθρο, αλλά είμαι βέβαιος οτι αν γράψω τα ονόματα Richard Moser, Ernst Stockinger και Peter Höllerer, μάλλον δε θα καταλάβει κανείς.



       Καλά το φαντάστικα, ξεχνάτε εύκολα. Θα κάνουμε ένα rewind λοιπόν στα παιδικά και στα προεφηβικά μας χρόνια. 
Κυρίες και κύριοι θέλω παραδοχές εδώ. Η γενιά μας δε μεγάλωσε με εκπομπές μαγειρικής, μεγάλωσε με ένα "Disney Club", με ένα "Carousel", με τα "Παιχνίδια χωρίς Σύνορα" και τέλος πάντων με κινούμενα σχέδια, κινούμενα σχέδια το τονίζω, όχι animation.
Λοιπόν με τα παραπάνω ανοίγω ένα κεφάλαιο, που θα το σκαλίσουμε σε επόμενα άρθρα, σήμερα γράφω για μια τηλεοπτική σειρά η οποία θα έλεγε κανείς οτι απευθύνονταν σε μεγαλύτερους αλλά οι γονείς μας, μας άφηναν να το βλέπουμε. Ακόμα δε καταλάβατε ; Λοιπόν, υπάρχει ο Αστυνόμος Μπέκας, ο Αστυνόμος Σαϊνης, αλλά Υπαστυνόμος είναι μόνο ένας...
ταρατατααααν...













         Κάποιος κακοπροέραιτος θα πεί "μα παίζεται ακόμα ρε φίλε", άλλος θα πεί "σιγά τη σειρά, έχεις δεί CSI;". Δε με νοιάζει ρε φίλε, χέστηκα για το CSI, εγώ με τον Rex μεγάλωσα και μέσα μου τον έχω εξιδανικεύσει. Έχω κάνει θυσίες για τον Rex, θυμάμαι Μεγαλοβδομάδα το έπαιζα άρρωστος στη γιαγιά μου για να μ' αφήσει να κάτσω σπίτι και να δω Rex. Α, και δε μιλάω για οποιονδήποτε Rex με οποιουσδήποτε ηθοποιούς, μιλάω για τον αυθεντικό Rex με τους αυθεντικούς ηθοποιούς.


        Ξέρετε τι ξενέρωμα έφαγα όταν πέθανε ο Μόζερ; Δεν περιγράφεται. Και μετά ήρθαν αυτοί...


     Απλά αντικαταστάτες, η δεύτερη ομάδα, οι αναπληρωματικοί και σαν να μην έφτανε αυτό, άλλαξαν και οι ηθοποιοί που έδιναν τις φωνές τους για την μεταγλώττιση... ΚΑΤΑΡΑ !!! Και το ξενέρωμα μετατράπηκε σε στεναχώρια όταν η γιαγιά μου μου ανακοίνωσε οτι ο Μόζερ πέθανε στ' αλήθεια σε τροχαίο και μου το επιβεβαίωσαν και οι μάνες των φίλων μου. Εκεί χάθηκαν όλες οι ελπίδες μου για έναν ακόμα κύκλο γνήσιου Rex. Αυτό το ψέμα το πίστευα μέχρι και σήμερα, που έψαχνα φωτογραφίες για το άρθρο, ως που έπεσα σ' αυτό...


        Ο Tobias Moretti ζεί κύριοι. Θα ήθελα να τρίψω την φωτογραφία στα μούτρα των νοικοκυρών της γειτονιάς για το μεγάλο ψέμα που μας είπαν απλά για να σταματήσουμε να ρωτάμε "που είναι ο Μόζερ, γιατί παίζει άλλος στη θέση του;".

       Ας επανέλθουμε στη σειρά που μας στιγμάτισε λοιπόν, η σειρά που αρχικά την βλέπαμε τα μεσημέρια στην ανάπαυλα μεταξύ του πρωϊνού και απογευματινού παιχνιδιού, ήταν κάτι που έπρεπε να βλέπουμε για να μη κάνουμε φασαρία μέχρι τις 6 που τελείωνε η ώρα κοινής ησυχίας (άλλο ψέμα). Αλλά ο Rex κατάφερε να γίνει απο σειρά "δες και μη κάνεις φασαρία" σε σειρά "σκάστε όλοι βλέπω Rex". 
      Οι συγκρίσεις με γατοσειρές τύπου CSI και αμερικανοκολοκύθια με ρίγανη είναι τουλάχιστον βλασφημία. Ο Rex ήταν πρωτοπόρος...

Rex:
Κατ' αρχάς όσοι είχαμε ή έχουμε σκυλί θα θέλαμε να κάνει αυτά που έκανε ο Ρεξ. Η αλήθεια είναι οτι ο Ρεξ την έζησε τη ζωή του. Ήταν εκπαιδευμένος, είχε μια καλή δουλειά και πάντα είχε καταλυτικό ρόλο στη σύλληψη των δραστών. Δεν λέμε οτι έκανε παράλογα πράγματα, δεν έπεσε ποτέ με αλεξίπτωτο ούτε βομβάρδισε με το F-16. Ήταν ένα συμβατικό αστυνομικό σκυλί. 



Richard Moser:
Εντάξει όλοι θέλαμε να του μοιάσουμε. Ήταν ο μαμάω της γειτονιάς. Ήταν ωραίος, υπηρετούσε με αφοσίωση το καλό, πάντα έβρισκε τον ένοχο και είχε τον Ρεξ στο πλευρό του. Τι άλλο να θέλει ένας άντρας. 


Ernst Stockinger: 
Να πω την αμαρτία μου ποτέ δεν τον χώνεψα, ίσως επειδή ταυτιζόμενος με τον Μόζερ ένιωθα την μυρωδιά του ανταγωνισμού να βγαίνει απ' τον "Στόκι". Ανατολικογερμανική φάτσα στυγνού εκτελεστή, χωρίς πολλά πολλά έκανε την δουλειά του. Επικές οι μάχες με τον Ρεξ για το ποιός θα φάει τα ψωμάκια... μικρός τουλάχιστον γελούσα.



Peter Hollerer:
Κλασική μορφή, χαρακτήρας βγαλμένος απ' τη ζωή, αν και έπαιζε διπλό ρόλο. Όλοι μας έχουμε συνεργαστεί με τον τύπο για τα θελήματα αλλά ο Χόλερερ ήταν ταυτόχρονα και ο άνθρωπος που μάζευε τα στοιχεία, θα ήταν και ο χακεράς της υπόθεσης στην εποχή μας.


Max Koch:
Ναι αυτός ο ευτραφής γεράκος, βετεράνος ντετέκτιβ που όταν η υπόθεση οδηγούνταν σε αδιέξοδο καλούσε τον Μόζερ για μπύρα και ώς δια μαγείας έβρισκαν τον ένοχο παίζοντας μπιλιάρδο. 


Dr Leo Graf:
Δεν αποχωριζόταν ποτέ αυτό το καφέ (της διάρροιας) σακάκι, βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος πρίν απ' όλους. Αινιγματικός και με διάθεση για πλάκα πάντα.




     Απ' τη μια λέω να κατεβάσω τα επεισόδια και να τα ξαναδώ, αλλά απ' την άλλη δε θέλω να χαλάσω τη μαγεία, τη μαγεία να βλέπεις Rex απο την Telefunken της γιαγιάς παρέα με τον αδερφό και τον ξάδερφο. Να περιμένεις να πάει 16:00 για να αρχίσει το επεισόδιο, να περιμένεις υπομονετικά στα διαφημιστικά διαλείματα και αφού τελειώσει να βγαίνεις στη γειτονιά και να παίζεις μπάλα.... όπως συνηθίζω να λέω... ντάξ, δηλαδή ντάξ !!!


Κρά Κρά Κρά  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου