Οι Πύλες Του Εξηγημένου

About Us

javascript button

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Όλα τα ‘χε η Μαργιωρή…








Το ρητό «όλα τα ‘χε η Μαργιωρή ο φερετζές της έλλειπε» αρκεί για να καταδείξει την κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο ΟΠΑΠ στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών. Πιο συγκεκριμένα την εβδομάδα που μόλις διανύσαμε είχαμε την απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ που αντιδρούσε στην φορολόγηση κερδών των παικτών απο το 1ο ευρώ.
Το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν η κορυφή σε ένα παγόβουνο παραλογισμού που έχει δημιουργήσει ο ΟΠΑΠ το οποίο στην ουσία δεν εξυπηρετεί κανέναν άμεσα εμπλεκόμενο. Να εξηγήσω οτι οι πράκτορες, ως επαγγελματίες έχουν κάποια ζητήματα ανοιχτά, επί παραδείγματι  η ασφάλεια των χρημάτων που διαχειρίζονται (τα οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό δεν είναι δικά τους). Όμως δεν έχω σκοπό να αναδείξω τα προβλήματα των πρακτόρων. Κατανοητά και σεβαστά αλλά έχουν φωνή και βήμα και τα αναδεικνύουν. Θέλω να αναδείξω την αντιμετώπιση και τον μη σεβασμό του πελάτη-παίκτη απο τον ΟΠΑΠ.
Σε ένα μονοπωλιακό περιβάλλον λοιπόν, όπως αυτό που κινείται ο νόμιμος αθλητικός τζόγος στην Ελλάδα (κατ’ εξαίρεση όσων ισχύουν στην Ε.Ε. και σε πολιτισμένα ή απολίτιστα κράτη) γνωρίζεις εξ’ αρχής οτι τους όρους δεν τους βάζει η αγορά. Μ’ αυτό το σκεπτικό ξεκινάς, στο όνομα της ευεργεσίας του ελληνικού αθλητισμού, ότι χάνω πηγαίνει για το καλό του αθλητισμού και του πολιτισμού. Αλλά έρχεται μια στιγμή που ξυπνάς και λες, μπάστα ρε φίλε, ποιόν αθλητισμό, ποιόν πολιτισμό; Να κάνω τον χαζό, να δίνω τα λεφτά μου και να παίζω με όρους φυλακισμένου για να λαβαίνει στην τελική ποιός; Οι ομάδες της Superleague; Οι τυχοδιώκτες που περιμένουν να πιάσουν την καλή και οι άλλοι που ξεπλένουν το μαύρο χρήμα; Και να πείς πως βλέπεις μπάλα, να πώ πάει στο διάολο.  
Μέσα σ’όλο αυτό το σκηνικό από 1/1/13 κάνει και την μεγάλη μαγκιά ο ΟΠΑΠ, φόρος 5% από το 1ο ευρώ, όπερ εστί παίζεις ένα ΚΙΝΟ, κερδίζεις ένα ευρώ, πας να ξαναπαίξεις το ευρώ που κέρδισες και βλέπεις το βλέμμα του πράκτορα να λεεί “Ρε φίλε να σου ζητήσω 5 λεπτά; Θα φανώ γύφτος, αλλά αν στα χαρίσω σου χαρίζω το κέρδος μου” και έχει και δίκαιο ο άνθρωπος, δε δουλεύει για τη ψυχή της μάνας του. Δηλαδή εκεί που ο ΟΠΑΠ είχε για συνθημα «για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό» σου λέει, για την «αρπαχτή και το μνημόνιο»
Πρίν απ’ αυτό το κράτος-νταβατζής έχει παίξει άσχημο παιχνίδι με τις εταιρίες που παρέχουν διαδικτυακό τζόγο, απειλώντας με κλείσιμο και δίνοντας τους διορία μέχρι τον Φεβρουάριο, λειτουργόντας και πάλι κατά του απλού παίκτη που έχει ένα Χ ποσό στον λογαριασμό της Ψ εταιρίας στοιχημάτων.
Πρακτικές σταλινικού κράτους… και μη χειρότερα. Αυτοί είναι οι όροι, ή παίζεις εδώ ή δε παίζεις πουθενά. Εγώ προσωπικά αν και παίζω 12 χρόνια στον ΟΠΑΠ σαν πιστός και τίμιος μ@λ@κ@ς, μετά το τελευταίο σκηνικό έβαλα μια 10άρα paysafe σε έναν ξεχασμένο λογαριασμό που είχα σε μια εταιρία διαδικτυακού στοιχήματος, μια απ’ αυτές που δεν ξέρω αν θα λειτουργούν σε λίγο καιρό και αν θα χάσω τα λεφτά μου, αλλά τουλάχιστον βλέπω ότι παίζω με δικαιότερες αποδόσεις, ξοδεύω λιγότερα απ’ότι στον ΟΠΑΠ, παίζω live ακόμη και Δ’ εθνική Μοζαμβίκης (επειδή έτσι που σηκώθηκε  και το γύρισα στον εναλλακτικό αθλητισμό, κάτι σαν τον γαλλικό κινηματογράφο) και στο φινάλε όταν έρθει η ώρα να τραβήξω τα κερδισμένα δεν θα δώσω δεκάρα σε φόρο και ειδικά στα λαμόγια που λυμαίνονται τον ελληνικό αθλητισμό !!!
Κρά Κρά Κρά !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου