Οι Πύλες Του Εξηγημένου

About Us

javascript button

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Η Αιώνια Διαμάχη…



             …Και  η έναρξη γίνεται με ένα θέμα πολυσυζητημένο μεν  αλλά με διαχρονική αξία . «Άνδρες  Vs Γυναικών  &  Γυναίκες  Vs Ανδρών» , για να είμαστε και αμερόληπτοι!!!

            Υπάρχουν στιγμές που νοιώθουμε πως μιλάμε σε τοίχο. Γιατί γίνεται αυτό;;; Για ποιο λόγο οι μεν φτάνουν σε τέτοιο σημείο τους δε  ώστε να φαντάζει ιδιαίτερα ελκυστικός  ο τρόπος δράσης  του «Σχιζοφρενή δολοφόνου με το πριόνι;;;»


      Ο πόλεμος των φύλων είναι γνωστός εδώ και χρόνια . Οι γυναίκες σε μόνιμη βάση παραπονιόμαστε πως δεν καταλαβαίνουμε τους άνδρες και αντίστοιχα οι άντρες τις γυναίκες . Η επικοινωνία  μεταξύ Άρη και Αφροδίτης είναι συχνά αδύνατη . (  Ε!!! δεν μιλάω για τα αδερφάκια του Ολύμπου , αν και πιστεύω  πως και η δική τους σχέση κάθε άλλο παρά αρμονική  πρέπει να ήταν . Αντιπροσωπεύουν  βλέπετε και συγκρουόμενες  πλευρές της ζωής ( Πόλεμος- Έρωτας) , ή μήπως όχι ;;; Ok, δεν είναι της παρούσης αυτό . Άλλο είναι το θέμα μας τώρα.  Τι έλεγα;;; Α ναι !!!Αγεφύρωτα χάσματα λοιπόν μεταξύ Εύας και Αδάμ . « Οι γυναίκες  λένε άσπρο και οι άνδρες μαύρο . Οι γυναίκες  δεν είναι καλοί οδηγοί , οι άνδρες δεν έχουν τρόπους. Ένας άνδρας αρχίζει να ετοιμάζεται για το ραντεβού του  ένα τέταρτο πριν , η δε γυναίκα τρεις ώρες νωρίτερα . ( Ελάτε ας το παραδεχτούμε , έχουν δίκιο στην προκειμένη περίπτωση )

          Η αέναη διαμάχη λοιπόν  μεταξύ ανδρών και γυναικών  έχει τις ρίζες της  στην εποχή των σπηλαίων . Οι άνδρες με τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης  είχαν το ρόλο του κυνηγού  και προστάτη . Τα οιστρογόνα της γυναίκας από την άλλη την περιόρισαν στην προστασία της οικογενειακής εστίας  και στην ανατροφή των παιδιών.  Σήμερα, υπάρχουν  ακόμη κοινωνικά στερεότυπα  σχετικά με τη θέση των δύο φύλλων  ( Βλέπε τον μισογύνη άντρα που φωνάζει) « Τράβα πλύνε κυρά μου κανένα πιάτο»  Γιατί ; εσύ χέρια δεν έχεις ;;; Ή το άλλο το κλασικό το ρητό: « Οι γυναίκες είναι μόνο για την κουζίνα» Παντού διαπρέπουμε κύριε!!!Όχι μόνο στην κουζίνα!!!

          Ένα είναι το μόνο σίγουρο: Υπάρχουν διακριτές διαφορές  μεταξύ των δύο φύλων. Άνδρες και γυναίκες σκέφτονται , αντιδρούν , επικοινωνούν , αισθάνονται και αγαπούν διαφορετικά .  Μόνο σε περίπτωση που κατανοηθούν  οι διαφορές  μπορεί να γίνει ένα πρώτο  βήμα για την γεφύρωση του χάσματος .

          Σε μία σχέση , οι γυναίκες τείνουν να είναι περισσότερο ευάλωτες  και συναισθηματικές  σε σχέση με τους άνδρες .Ζητούν σεβασμό , υποστήριξη , κατανόηση σε αντίθεση με τους άντρες  που ζητούν αποδοχή , ενθάρρυνση , φροντίδα , θαυμασμό και εμπιστοσύνη .  Οι διαφορές έγκεινται αρχικά στις αισθήσεις . Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες είναι περισσότερο ευαίσθητες στα αισθητήρια όργανα. Αντιλαμβάνονται  την παραμικρή διαφορά  στη συμπεριφορά των άλλων , έχουν αυτό που λέμε « Γυναικείο ένστικτο» .Επιπλέον , έχει παρατηρηθεί  ότι οι γυναίκες έχουν  περιφερειακή όραση , καθώς αντιλαμβάνονται τον χώρο στον οποίο βρίσκονται καλύτερα από τους  άνδρες, οι οποίοι έχουν σηραγγώδη όραση μεγάλων αποστάσεων . Ατού των γυναικών επίσης είναι η αφή , η όσφρηση και η γεύση ( Κοινώς σας φάγαμε !!!)

          Όσο  μεγάλο και να είναι το χάσμα που μας χωρίζει , δεν είναι λύση το να ζητάμε από τους άλλους  να αντιδράσουν όπως εμείς .Κανένας άνθρωπος δεν σκέφτεται  με τον ίδιο τρόπο, όντας μοναδικές προσωπικότητες . Είναι μάταιη η προσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος . Αρκεί απλά να το αποδεχτούμε . Με απλά λόγια « Όταν δεν μπορείς να αποφύγεις κάτι , χαλάρωσε και απόλαυσέ το» Ναι , ναι , κολλάει και εδώ. Όχι μόνο εκεί που φαντάζεστε !!!!

by DeMy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου