Οι Πύλες Του Εξηγημένου

About Us

javascript button

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Κάτσε ρε φίλε...




Μπαίνω χθές σ’ ένα blog και διαβάζω ένα άρθρο
που είχε θέμα την δήλωση του ποδοσφαιριστή Κάτσε του ΠΑΟΚ «Είμαι πρώτα Αλβανός και μετά Έλληνας» με την οποία έδινε έμεση απάντηση για το ποια απ’ τις δύο εθνικές ομάδες θα επιλέξει. Το blog πήρε θέση ξεκάθαρα κατά του ποδοσφαιριστή λέγοντας «στα τσακίδια». Ντάξ όλα καλά μέχρι εδώ, δημοκρατία έχουμε και δεν πιέζει κανείς κανέναν να διαβάζει τα άρθρα του συγκεκριμένου blog. Το θέμα είναι ότι κάθισα να διαβάσω τα σχόλια του άρθρου και εκεί είναι που πραγματικά αγανάκτησα.
Ναι δε λέω, αμφιλεγόμενο το άρθρο και πολύ ορθά γίνεται μέσω σχολίων μια αντιπαράθεση με επιχειρήματα τύπου «ο Πύρρος Δήμας μας χαλούσε που έφερνε μετάλια ;», «ο Πύρρος Δήμας δεν δήλωσε ποτέ αλβανός» κτλ. Ώσπου σκάει το ατράνταχτο επιχείρημα του αγανακτησμένου οπαδού του ΠΑΟΚ «πάλι με τον ΠΑΟΚ τα βάζετε μ#$&%*$#$#^, ο ΠΑΟΚ είναι το πρόβλημά σας». Προσπαθεί ο διαχειριστής να τον πείσει ότι μιλάνε για άλλο πράγμα ο μπαοκτσής επιμένει «είσαι γνωστό σκουλίκι εσύ, του χρόνου θα παίζεις στην Β’, καλό όργωμα στα χωράφια».
Και λέω, πως γίνεται μια συζήτηση κοινωνικοπολιτικοαθλητικού περιεχομένου να αναγάγεται σαν μομφή εναντίον της ΠΑΕ μπάοκ και του λαού του μπάοκ και της ιστορίας του μπάοκ, μόνο οι οπαδοί του μπάοκ το γνωρίζουν. Δηλαδή ρε φίλε 30άρη (σόρρυ για το άρη, μπορεί να θεωρηθώ σκουλίκι) στα 30 σου το μόνο πρόβλημά σου είναι ο ΠΑΟΚ ; Εντάξει κι εμείς αγαπήσαμε και πάμε ακόμα γήπεδο αλλά δεν περιστρέφεται όλη η ζωή γύρω απ΄τη μπάλα.
Δεν γράφω τυχαία συγκεκριμένα για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Είναι ένα θέμα το οποίο πλέον το συναντάω και στη καθημερινότητά μου. Πχ ο γείτονάς, μου η δεύτερη πρόταση μετά το «καλημέρα, τι λέει;» είναι το «έμαθες ποιόν παίρνει ο ΠΑΟΚ;» Δηλαδή ρε φίλε ΦΤΑΝΕΙ με τον ΠΑΟΚ.
Μετά όλοι οι παοκτσήδες έχουν αυτό το αίσθημα της αδικίας να τους πνίγει απ’ την δεκαετία του ’90 ακόμα (για τη γενιά μου μιλάω), συμπεριφέρονται λες και είμαστε δύο κράτη, το κράτος των Αθηνών και το κράτος του βορρά και έχουν μια πεποίθηση ότι το κράτος (;), ο Θεός (;), η διαιτησία (;), κάποιος τέλος πάντων τους χρωστάει ένα πρωτάθλημα.
Είναι να γελάς και να κάνεις χαβαλέ με τέτοια θέματα, μέχρι να σκεφτείς ότι αυτός ο άνθρωπος ψηφίζει και βγάζει κυβερνήσεις… πιθανολογώ ότι μπορεί και αναγάγει τις προεκλογικές θέσεις των κομμάτων για οικονομικά, εργασιακά, εθνικά κ.α. ζητήματα στα προβλήματα του ΠΑΟΚ. Καλά δεν θεωρώ και απίθανο υποψήφιοι βουλευτές της Θεσσαλονίκης να υπόσχονται και μεταγραφές. Τέλος πάντων, να χαλαρώσουμε λίγο…


Κρά Κρά Κρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου